پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز پنجشنبه ، 1404/02/25

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

کارشناس مسئول پیشگیری و مبارزه با بیماری های شبکه بهداشت و درمان چرام از برگزاری کارگاه آموزشی آشنایی با تب کریمه کنگو در شبکه بهداشت و درمان این شهرستان خبر داد.

کارشناس مسئول پیشگیری و مبارزه با بیماری های شبکه بهداشت و درمان چرام از برگزاری کارگاه آموزشی آشنایی با تب کریمه کنگو در شبکه بهداشت و درمان این شهرستان خبر داد.


به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ داود کرمیان گفت: بیماری تب کریمه کنگو  یک بیماری تب دار حاد است که به وسیله کنه به انسان منتقل می شود با وجودی که این بیماری مخصوص حیوانات است، اما موارد تک گیر و ناگهانی آن در انسان ها نیز اتفاق می افتد.


وی اظهار داشت: بیماری تب کریمه کنگو با سردرد شدید، تب، درد عضلانی و خونریزی زیر جلدی همراه است، که اگر بیمار به سرعت تحت درمانهای  اختصاصی داروهای ضدویروسی قرار بگیرد، در بیشتر موارد مداوا می شود.


کرمیان تب ناگهانی، بدن درد، کوفتگی، ضعف، سردرد، درد شدید عضلات، بی اشتهایی، درد پشت حدقه چشم، ترس از نور، تهوع، استفراغ، گلودرد و دل درد را از جمله نشانه های بیماری تب کریمه کنگو عنوان کرد و ادامه داد: خونریزی از روز سه تا 6 شروع شده و  این خونریزی در مخاط، خط زیر بغل، بینی، لثه، مجاری ادراری، روده، رحم صورت می گیرد.


کرمیان گزش کنه ای از گونه هیالوما، نیش حشرات، تماس با خون یا ترشحات مبتلایان، گزش کنه آلوده، له کردن کنه، تنفس در تماس با دام های آلوده، تماس مستقیم با لاشه گوشت، خون، ترشحات و بافت های آلوده، تماس با ترشحات، خون و تنفس افراد مبتلا را از جمله راه های انتقال این بیماری به انسان دانست.


وی گروه های در معرض خطر این بیماری را شامل دامداران، دامپزشکان و کارکنان دامپزشکی، قصابان و کارکنان کشتارگاه، پزشکان، پرستاران و کارکنان بیمارستان عنوان کرد و گفت: مردم باید گوشت مصرفی خود را از مراکز معتبر و مورد تایید دامپزشکی تهیه کنند.


کرمیان بهسازی جایگاه دام برای جلوگیری از تخمگذاری و تکثیر کنه ها، سمپاشی بدن دام و جایگاه دام به ویژه در فصل فعالیت کنه ها، جمع آوری کود و فضولات دامی و خارج کردن از دامداری، عدم خرید دام از کانون های بیماری و دامداری هایی که موازین بهداشتی را رعایت نمی کنند را در پیشگیری از ابتلا به این بیماری موثر دانست.


بر پایه این گزارش؛ کارگاه آموزشی آشنایی با تب کریمه کنگو با حضور کارشناسان ستادی، کارشناسان و کاردانان مراکز بهداشتی درمانی و کادر درمانی شبکه بهداشت و درمان چرام در سالن کنفرانس این شبکه برگزار شد.


خبر؛ منیر تقی زاده